Om i18 Challenge

Velkommen til i18 Challenge! Her finner du et utvalg oppgaver av varierende vanskelighetsgrad. Oppgavene dreier seg løst om IT-sikkerhet, datateknologi og relaterte områder. Mange er rettet spesifikt mot inntrengingstesting.

Disse oppgavene er spesielt aktuelle hvis du har søkt på en stilling i NSM. Oppgavene er et relevant samtaleemne på et eventuelt intervju, og du får mulighet til å fortelle litt om hvordan du har løst (eller ville ha løst — det er lov å ikke ha tid!) dem.

Hva gjør jeg når jeg har klart en eller flere oppgaver?

Om du ønsker det, kan du sende inn svarene dine til pentestnsm.stat.no. Legg gjerne ved noen linjer om hvordan du kom frem til svarene. De beste får kanskje en liten oppmerksomhet i posten! Kreative fremgangsmåter teller veldig positivt.

Lagring av fremgang

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler for å lagre fremgangen din. Disse heter «level-*» og settes med en levetid på om lag to år. Med andre ord lagres ingenting på serversiden. Denne siden følger ellers de samme retningslinjene for personvern som skisseres på NSMs ordinære nettsider.

Manuell POST av svar

Siden denne webapplikasjonen er veldig moderne og hipp, bruker den JavaScript og AJAX-schmajax for å sende svarene dine. Hvis du ikke liker dette, kan du gjerne gjøre dette manuelt. For eksempel kan du gjøre slik for første oppgave:

curl -id ab689d8efff93a5796493b1bf186ff8923acfbfbf2b11dcdc2c8af96aba4c1d6 https://challenge.i18.no/level/zh0gbke293ur78vzvcwfueuy71opfutf/answer

Er svaret riktig får du status 200 OK og en cookie i retur (ingen responskropp). Er svaret feil får du status 204 No Content. Merk at dette ikke er en oppfordring til å bruke bruteforce-teknikker. Det skal ikke være nødvendig for å løse noen av oppgavene. :-)